Welke belangrijke elektrische automodellen komen in 2020 uit?

Nu 2019 weer achter de boeg is kunnen we vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Natuurlijk ligt de focus bij ons op de nieuwe auto’s die in 2020 zullen gaan verschijnen. Zoals je kan verwachten gaat het in dit geval vooral om de spannende nieuwe elektrische auto’s. In veel verschillende segmenten zullen bekende automerken met nieuwe modellen komen die volledig elektrisch rijden. We nemen enkele van deze nieuwe auto’s voor 2020 hier onder de loep.

 

Volkswagen ID.3

VW komt met de langverwachte ID.3. Deze volledig elektrische auto werd in september 2019 al aan het publiek getoond. De vijfdeurs hatchback moet ongeveer 40.000 euro gaan kosten voor de uitvoering die in het midden zit qua uitrustingsniveau. De auto kan tussen de 330 en 550 km rijden op een volle lading en heeft aardig wat power. Uit de VW groep komen naast de Volkswagen ID.3 ook nog de Seat Mii Electric, Skoda e-IV en de VW e-Up uit in de eerste helft van 2020.

 

Opel Corsa-e

Directe concurrent voor de Volkswagen ID.3 zal de nieuwe Opel Corsa-e worden. Ook deze auto begint met een range van 330 km en zit in ongeveer dezelfde prijsklasse als het model van VW. Beide auto’s zijn hatchbacks en bieden aardig wat ruimte voor vier personen en wat bagage. Ook voor bestaande auto’s als de Nissan Leaf zijn dit geduchte tegenstanders in 2020.

 

Porsche Taycan

De Porsche Taycan opereert, zoals je van Porsche mag verwachten, in een heel ander segment. Deze sportwagen zal minimaal 110.000 euro gaan kosten. Dit kan oplopen tot meer dan 180.000 euro als je de allerbest en allersnelste editie wilt. Hier krijg je wel extreme acceleratie en een prima range voor terug.

 

Peugeot e-208 en e-2008

Peugeot komt met de compacte volledig elektrische e-208 en de grotere familieauto de e-2008. Deze auto’s zullen pas in de tweede helft van 2020 in de showrooms verschijnen en leverbaar zijn. De e-2008 begint net boven de 40.000 euro en kan ongeveer 310 kilometer rijden met een volle lading. De compactere e-208 is iets goedkoper en kan iets meer kilometers maken.

 

Honda e

De Honda e is misschien wel de meest in het oog springende nieuwe elektrische auto van begin 2020. Dit fraaie stukje vormgeving komt wel met een prijskaartje. De Honda e kan namelijk maar 220 kilometer rijden op een volle lading, maar moet wel minimaal 35.000 euro gaan kosten. De auto zit boordevol interessante snufjes en technologieën, maar daar moet je ook wat voor over hebben.

 

Ook overstappen op een nieuw voertuig?

Wil je van je huidige auto af om in een nieuw elektrisch voertuig te kunnen rijden? Bekijken dan snel de mogelijkheden van Autoinkoopspecialist.nl. Hier kan een auto al binnen 24 uur worden verkocht tegen het hoogste bod. Andere voordelen:

  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Veilig en betrouwbaar je auto verkopen
  • In heel Nederland actief en alle auto’s welkom

 

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media