Verkoop occasions klimt terug naar normaal niveau

De coronacrisis heeft diepe gaten geslagen in de verkoop van auto’s. Hoewel het aantal verkochte nieuwe auto’s nog altijd een stuk lager ligt dan voor de uitbraak van het coronavirus is de occasionmarkt zich goed aan het herstellen. Uit de verkoopcijfers van mei van bedrijven die tweedehands auto’s verkopen blijkt namelijk dat er ongeveer 111.000 auto’s van eigenaar wisselden. Dit is maar een klein beetje minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Toen verkochten de occasion handelaren in Nederland gezamenlijk zo’n 117.000 auto’s. Opvallend is vooral het enorme verschil met het aantal verkochte auto’s van de voorgaande maanden van dit jaar. In april 2020 werden er bijvoorbeeld ruim 25% minder occasions verkocht dan in april 2019. De cijfers van verkochte auto’s tussen particulieren onderling was dit jaar in mei zelfs een stuk hoger dan in mei vorig jaar. Er werden rond de 73.000 auto’s verkocht door particulieren aan andere particulieren.

Veel mensen kiezen voor individueel vervoer in plaats van OV

De stijging van de autoverkoop van zowel particulieren als bedrijven komt door belangenorganisatie BOVAG vooral omdat mensen het OV mijden. Vanwege de coronacrisis is het advies van het RIVM en de overheid om alleen noodzakelijk vervoer met het OV te doen. Bovendien moet er een mondkapje worden gedragen en is het mogelijk dat het OV minder verplaatsingen uitvoert dan normaal. Om deze combinatie van redenen, ongetwijfeld samen met het toch nog aanwezige besmettingsgevaar wanneer bijvoorbeeld een treinreis wordt gedaan, zorgt ervoor dat mensen kiezen voor het kopen van bijvoorbeeld occasions. Ook de verkoop van andere individueel vervoer, zoals e-bikes, scooters en motoren was in mei om deze combinatie van factoren aanzienlijk. Uit onderzoek van diverse bedrijven blijkt dat veel mensen aangeven de komende tijd vaker de auto te gaan gebruiken dan voor de crisis. Hoewel dit voor de drukte op de wegen geen goed nieuws is kunnen autohandelaren na een rustige periode hun hart ophalen. Het lijkt er niet op dat de drukte bij deze bedrijven de komende tijd snel gaat afnemen.

Snel je auto verkopen?

Wil jij in deze roerige periode juist je auto snel verkopen? Kies er dan voor om Autoinkoopspecialist.nl in te schakelen. Hier kun je al binnen 24 uur het hoogste bod verwachten. Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen een bod uitbrengen op je auto zodat je zeker weet dat de koop veilig en eerlijk verloopt. Zo heb jij binnen de kortste keren cash op zak door de verkoop van je auto. Andere voordelen die je kunt verwachten wanneer je Autoinkoopspecialist.nl inschakelt:

  • Gratis en vrijblijvende service
  • Aanmelden kan 24/7
  • In heel Nederland actief voor autoverkopers

 

 

 

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media