Verkeersdrukte Nederland op veel plaatsen weer op oude niveau

Uit gegevens van Rijkswaterstaat blijkt dat op veel plekken in Nederland de verkeersdrukte langzaam maar zeker weer naar het oude niveau toe is gegaan de afgelopen maand. Het is zelfs zo dat enkele provincies al weer op de normale cijfers zitten. Dit wil zeggen dat de drukte die voor de uitbraak van corona aan de orde van de dag was nu weer gehaald wordt. Dit gaat vooral op voor Zuid-Holland en Overijssel, maar ook voor een provincie als Zeeland. Daar is volgens Rijkswaterstaat ongeveer hetzelfde aantal auto’s op een dag op de weg dan voor COVID-19. In heel Nederland zou het gaan om ongeveer 90% van de normale drukte.

Zoals bekend mag zijn komt dit niet alleen omdat meer mensen weer op kantoor gaan werken, maar ook omdat meer mensen voor de auto kiezen in plaats van het openbaar vervoer. Het OV heeft nog altijd een verminderde inzetbaarheid en niet iedereen wil of het risico lopen van contact met andere reizigers of zich aanpassen door een mondkapje te dragen. Het is daarnaast opvallend om te zien dat het tijdens de spitstijden juist nog altijd aanzienlijk rustiger is dan normaal. In de spits is nu gemiddeld 20% minder auto’s op de weg dan normaal het geval was.

Verkoop nieuwe auto’s in mei in heel Europa dramatisch

Terwijl de drukte op de weg zeker toeneemt is er niet direct een link te leggen met de verkoopcijfers van nieuwe auto’s in Europa. Deze bleef namelijk ook in mei ver onder de maat. In mei vorig jaar gingen er 1,2 miljoen nieuwe auto’s naar een nieuwe eigenaar. In mei 2020 is dit aantal gekelderd naar ruim 580.000 auto’s. Dit staat gelijk aan een daling van meer dan 50%.

Vooral in Spanje zijn de verkoopcijfers dramatisch. Dit komt natuurlijk vooral omdat dit land zwaar getroffen is en een lange en strenge lockdown voor de kiezen kreeg. Daar werd in mei 2020 ruim 72% minder nieuwe auto’s verkocht dan in mei 2019. In Nederland was de totale daling rond de 59%. Of, hoe en wanneer de verkoop van nieuwe auto’s weer aan gaat trekken is de grote vraag voor veel autobouwers. Bij diverse merken zijn ontslagen aan de orde van de dag en lijkt de toekomst niet bijzonder rooskleurig.

Snel je auto verkopen?

Snel een auto verkopen kan eenvoudig lijken via een site als Marktplaats. Hier moet je echter vaak betalen om te adverteren en zeker in tijden van corona komen er minder snel mensen langs voor een proefritje. Daarna kan lang onderhandelen nog veel tijd en energie kosten. Allemaal redenen om Autoinkoopspecialist.nl in te schakelen. Iedereen krijg binnen 24 uur het hoogste bod te horen en de verkoop kan daarna razendsnel rond zijn! Probeer het gratis en vrijblijvend.

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media