Tweedehands auto’s in 2019 aanzienlijk duurder

De verkoop van auto’s is na de crisis weer helemaal aangetrokken. Dit blijkt niet alleen uit cijfers die al eerder bekend werden gemaakt voor nieuwe auto’s, want dit feit gaat ook op voor occasions die in Nederland worden verkocht. Uit cijfers van een bekende autoverkoopsite blijkt dat de gemiddelde prijs door de grotere vraag ook een stukje hoger ligt dan voorheen. In 2019 was de gemiddelde tweedehands auto maar liefst 1.000 euro duurder dan een jaar eerder. De gemiddelde prijs bedroeg in 2019 15.654 euro voor een occasion. De stijgende vraag zien we ook terug in cijfers van VWE Automotive. Zij lieten eerder al weten dat er ongeveer 2,4% meer tweedehands auto’s zijn verkocht in 2019 ten opzichte van 2018. Dat de prijzen sterk zijn gestegen wil niet zeggen dat Nederland niet meer een gunstig land is om een tweedehands auto aan te schaffen. Sterker nog: er zijn maar weinig landen waar de gemiddelde prijs voor een occasion lager liggen dan in Nederland. In onder andere Spanje, Frankrijk en ook ons buurland Duitsland is de gemiddelde tweedehands auto een stukje duurder. Of dit komt door het feit dat deze auto’s ook bij nieuwe aanschaf al duurder waren is niet helemaal duidelijk op te maken uit de cijfers.

Nieuwe auto duur in Nederland

Voor autoliefhebbers mag het geen verrassing zijn dat nieuwe auto’s in Nederland behoorlijk aan de prijs zijn. Dit gaat ook op voor tweedehands voertuigen die ongeveer een jaar oud zijn. Deze modellen zijn in Nederland duurder dan waar ook in de Europese Unie. Het gemiddelde prijskaartje van een ‘nieuwe’ occasion is ruim 35.000 euro. In Spanje is dit bijna 7.000 euro minder. Dit is vreemd als we dit vergelijken met de gemiddeld hogere prijs van een occasion in dit zuidelijke land. Voor liefhebbers van oldtimers is er goed nieuws te melden: in Nederland zijn auto’s van 30 jaar of ouder gemiddeld aardig goedkoop. In bijvoorbeeld Frankrijk is dit gemiddeld twee keer duurder (15 tegenover 34 duizend euro). Dit zal echter ook met de kwaliteit en de waarde van de occasions te maken hebben.

Snel van je huidige auto af?

Als je niet tijden wil wachten op een goed bod, om vervolgens nog maar te zien of de koper die via de autoverkoop site interesse heeft getoond de auto ook daadwerkelijk wil kopen, dan is het handiger om voor Autoinkoopspecialist.nl te kiezen. Hier krijgt elke merk en model auto binnen 24 uur het beste bod te horen. Wanneer je akkoord gaat met dit bod kun je de auto snel verkopen aan de hoogste bieder. De bijbehorende voordelen:

  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Alleen RDW-erkende bedrijven
  • Door heel het land actief
  • Snel cash voor je auto

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media