Miljoenen auto’s Toyota en Honda terug naar fabriek

De twee grote Japanse automakers Toyota en Honda hebben bekend gemaakt dat miljoenen verkochte auto’s terug worden geroepen naar de fabriek. Dit doen ze om problemen met de airbags op te kunnen lossen. Het zou in totaal om ruim 3,4 miljoen auto’s van Toyota gaan, terwijl de nummers bij Honda op ongeveer 2,7 miljoen auto’s liggen. Bij Toyota gaat het bovendien om een wereldwijde actie, maar bij Honda is het alleen gericht op auto’s in de Verenigde Staten. Het mag duidelijk zijn dat in de VS bijzonder veel verkochte auto’s terug naar de fabrieken moeten om de foutieve airbags te vervangen. De airbags doen het namelijk niet goed bij een ongeluk. Het is mogelijk dat ze niet goed opblazen en hierdoor zijn zowel de bestuurders als de passagiers van de auto’s met deze airbags niet goed beschermd. De modellen waar het onder meer om gaat zijn:

  • Toyota Corolla
  • Toyota Avalon
  • Toyota Matrix
  • Toyota Avalon Hybrid

Bij Honda gaat het om oudere modellen die alleen in de Verenigde Staten zijn verkocht. Dit zijn de modellen Honda Acura en Honda Civic die tussen 1996 en 2003 uit de fabrieken rolden in de VS. In Nederland zijn de terugroepacties overigens niet van toepassing. De Corolla die hier werd verkocht werd met andere airbags geleverd en ook de andere modellen van Toyota en Honda werden niet in dezelfde configuratie verkocht als in andere landen.

Eerdere grote problemen met airbags van Takata

De Japanse airbagmaker Takata is inmiddels failliet en dat is niet zonder reden. In totaal zijn er negentien autobouwers die airbags van Takata gebruikten en deze later moesten vervangen. De gigantische terugroepacties werden natuurlijk deels verhaald op de leverancier. In totaal zijn er rond de 25 mensen overleden door de foutieve airbags van Takata en nog eens honderden mensen gewond geraakt. Onder meer Ford, Mazda, BMW, Nissan en Subaru gebruikten, naast Toyota en Honda, in diverse modellen die vooral in Amerika werden verkocht de airbags van Takata. Gelukkig voor de Nederlandse automobilisten gaat dit voor vrijwel geen van de in Nederland verkochte modellen van deze merken op.

Je huidige auto verkopen?

Wanneer je een nieuwe auto wilt, of bijvoorbeeld zonder auto verder wilt, dan kan het verkopen van je huidige auto veel tijd kosten en stress opleveren. Dit is zeker niet het geval als je kiest voor de uitstekende diensten van Autoinkoopspecialist.nl. Hier verkoop je al binnen 24 uur je auto tegen het hoogste bod. Andere voordelen zijn onder andere:

  • In heel het land actief
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • Veilig en betrouwbaar!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media