Nieuwe onderzoek: elektrische auto’s definitief schoner

Dat het rijden in een elektrische auto voor minder uitstoot zorgt dan het rijden in een benzine of diesel auto mag geen verrassing zijn. Toch is er nog vaak en veel discussie over de totale uitstoot van een elektrische auto. De onderdelen zouden erg vervuilend zijn en vooral de accupakketten hebben een hoge milieubelasting. Het vormt de basis voor duizenden discussies, maar dit is met het onderzoek van het onafhankelijke Transport & Environment mogelijk eindelijk verleden tijd. Hierin hebben onderzoekers zeer uitgebreid alle factoren gekeken die meetellen bij het produceren, onderhouden en het rijden in diverse soorten auto’s. Zelfs wanneer er voornamelijk uit kolen opgewekte energie gebruikt wordt om de elektrische auto’s op te laden is het nog altijd een stuk schoner om in een elektrische auto te rijden dan een brandstofmotor te gebruiken. Gedurende de levensduur van een gemiddelde elektrische auto stoten ze tussen de 29% en ruim 75% minder CO2 uit. De onderzoekers hebben ook gekeken naar het gemiddelde in Europa en komen dan uit om ongeveer 63% minder uitstoot. Hoe veel lager de uitstoot exact is hangt onder meer af van de mate waarin groene energie de norm is in het land in kwestie.

Alle elementen van elektrische auto’s meegewogen in het nieuwe onderzoek

Het nieuwe onderzoek heeft alle denkbare factoren meegenomen om zo tot deze conclusie te komen. Ze hebben onder meer gekeken naar:

  • Hoe lang elektrische auto’s meegaan
  • De reële uitstoot van benzine en diesel auto’s
  • Het delven van de grondstoffen voor alle soorten auto’s
  • De duurzaamheid van de accupakketten
  • Toekomstige energielevering in Europese landen
  • Waar worden de grondstoffen gewonnen en waar worden de auto’s gefabriceerd

Hoewel het ook een feit is dat geen auto nog altijd aanzienlijk beter is dan het wel hebben van een auto is de enige logische conclusie die uit dit onderzoek getrokken kan worden dan milieubewust rijden het beste kan in een elektrische auto. Elke auto met verbrandingsmotor stoot meer gedurende het rijdende leven dan een elektrisch voertuig.

Snel een auto verkopen?

Ook overstappen op een elektrisch voertuig, of juist zonder auto verder? Om welke reden u ook over wilt gaan tot de verkoop van een auto, in alle gevallen is Autoinkoospecialist.nl het ideale adres om dit te doen. Hier ontvangt elke aangemelde auto al binnen 24 uur het hoogste bod. Een bod ontvangen is gratis en vrijblijvend. Gaat u akkoord? Dan is de verkoop snel rond en heeft u snel cash voor uw auto!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media