Kiezen voor vierseizoenenbanden of winterbanden?

Veel automobilisten kiezen ervoor om halverwege het jaar van autobanden te wisselen. Het gaat dan natuurlijk om het switchen tussen zomerbanden en winterbanden. In de zomer bij hoge temperaturen leveren namelijk andere banden de beste prestaties als in de koude en natte wintermaanden. Dit is in ieder geval wat aan de basis staat van de bandenwissel. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer vierseizoenenbanden die in veel onderzoeken minimaal gelijkwaardige resultaten behalen als zowel winter- als zomerbanden. Sterker nog: geregeld komen de vierseizoenenbanden beter uit de test van bijvoorbeeld een zomerband bij warm weer of een winterband bij koud weer. Hierdoor laaien de discussies over de nut en noodzaak van een bandenwissel weer op. Uit nieuw onderzoek van het Britse TyreReviews zou bovendien blijken dat vierseizoenenbanden bij temperaturen onder de zeven graden Celsius beter werken. Zij zijn de eerste die dit met een laboratoriumtest hebben gedaan in plaats van met een test in de buitenlucht. Hierdoor is zeker dat de omstandigheden verder precies hetzelfde zijn voor beide soorten banden. Dat de vierseizoenenbanden beter uit de test komen is hierbij een opmerkelijk feit en maar dit geeft maar weer eens aan dat verschillende zomer- en winterbanden waarschijnlijk in de nabije toekomst niet meer nodig zijn.

Meer onderzoek nodig voor definitieve resultaten

Een belangrijke kanttekening bij het banden onderzoek is dat ze bij TyreReviews maar één soort vierseizoenenband en winterband hebben getest. Het gaat dus zeker niet per se op voor alle soorten autobanden. Daar komt bij dat de winterbanden bij sneeuw wel betere grip geven in dit onderzoek. Opvallend genoeg was dit bij een test van AutoWeek weer niet het geval. In veel landen zal dit van bijzonder groot belang zijn omdat er niet veel dagen in de winter sneeuw valt, maar toch is dit een punt waarop vierseizoenenbanden nog kunnen verbeteren ten opzichte van winterbanden. Een belangrijk punt dat voor het gebruik van vierseizoenenbanden spreekt is het feit dat deze banden gemiddeld 10% goedkoper zijn en bovendien hoeft er geen geld worden uitgegeven aan het laten omwisselen van de banden en het eventueel kopen van nieuwe velgen.

Snel auto verkopen via Autoinkoopspecialist.nl

Wilt u een nieuwe auto aanschaffen en daarom snel van de huidige auto af? Of wit u om een andere reden snel uw auto verkopen? Kies dan voor de snelheid en perfecte service van Autoinkoopspecialist.nl. Hier krijgt iedereen al binnen 24 uur het hoogste bod te horen. De verkoop kan daarna razendsnel rond zijn. Andere voordelen die wij bieden:

  • Gratis en vrijblijvend aanmelden van elke auto
  • RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • Snel cash voor uw voertuig

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media