General Motors opnieuw op de schop

Het Amerikaanse General Motors is nog altijd één van de grootste automakers ter wereld. Toch verschijnen er steeds meer barstjes in de façade van het concern. Na grote herstructureringen enkele jaren geleden blijft General Motors maar doorgaan met hervormingen. Dit begon voornamelijk met het verkopen van het merk Opel in Europa. Dit automerk is nu onder de vleugels van PSA en is daarmee een zustermerk van Peugeot en Citroën. Naast de verkoop van Opel werden automerken zoals Hummer, Pontiac en Saab uit de roulatie gehaald. Ook trok General Motors zich terug uit landen zoals India en Indonesië. Met de hervormingen in begin 2020 is bekend gemaakt dat ook het Australische Holden, in principe een rebatched automerk van Opel, er mee gaat stoppen. Voor het oude en typische Australische merk is dit een harde klap en ook de bevolking op het eiland is er slecht over te spreken. Volgens het management van General Motors is het merk echter niet meer winstgevend en kan het niet anders dan stekker eruit trekken. Naast het afscheid van Holden gaat ook een Thaise fabriek van General Motors weg bij het concern. Deze fabriek is overgenomen door Great Wall. Dit is een snelgroeiend Chinees automerk.

General Motors blijft vooral in Amerika en China actief

Met het afstoten en verkopen van diverse automerken beperkt General Motors de markt meer en meer tot de kernen Noord- en Zuid-Amerika en China. Hier worden automerken zoals Chevrolet, Buick, GMC en Cadillac nog altijd zeer veel verkocht. Het gaat voornamelijk om erg grote SUV’s die buiten Amerika veel minder populair zijn. In China zijn bovendien ook de automerken Wuling, Baojun en Jiefang belangrijk. Hierin heeft GM een groot aandeel, maar het is niet compleet de eigenaar. Het management geeft daarnaast aan dat  meer de focus moet komen op autonome auto’s en op de elektrische voertuigen. Om hier geld en personeel voor vrij te maken heeft General Motors de beslissing genomen om bepaalde merken af te stoten en zich grotendeels terug te trekken uit markten zoals Europa en Oceanië.

Snel auto verkopen?

Deze hervormingen bij General Motors hebben gelukkig vrij weinig invloed op de Europese automarkt. Het kan toch zijn dat je liever van je GM auto af wilt en dan is het goed om te weten dat dit snel en eenvoudig kan via Autoinkoopspecialist.nl. Hier kun je om wat voor reden dan ook snel een bod op je auto ontvangen waarna de verkoop snel rond is! Voordelen die we bieden:

  • Gratis en vrijblijvende service
  • Alle merken en modellen welkom
  • Altijd snel een bod

 

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media