Geen files meer in Nederland door corona

Normaal staat een groot gedeelte van de Nederlandse snelwegen doordeweeks in de spitstijden vol met auto’s. Door de coronacrisis laat ongeveer de helft van de mensen de auto staan en blijven ze thuis werken. Hierdoor zijn er praktisch geen files meer in ons land. Het komt zelfs vaak voor dat het tijdens de reguliere spitstijden nog rustiger op de Nederlandse snelwegen is dan daarbuiten. Hoewel het nu eindelijk de goede kant op lijkt te gaan met het aantal coronabesmettingen blijven mensen thuiswerken en blijft de auto grotendeels op de oprit of in de garage geparkeerd. Bijzonder is ook dat er twee dagen waren de laatste weken waarin mensen meer liepen dan dat er kilometers in de auto werden afgelegd. Dit was opvallend genoeg sinds de allereerste autoloze zondag in 1973 niet meer voorkomen. Een grappig nieuwtje is ook dat de medewerkers van de ANWB zich beginnen de vervelen en leuke spelletjes moeten verzinnen om toch bezig te blijven.

Blijvende veranderingen mobiliteit?

Interessant zal ook de langdurige invloed zijn van de coronacrisis op de mobiliteitskeuzes van mensen. Uit onderzoek is nu al gebleken dat ongeveer een kwart van de mensen die nu thuiswerkt heeft aangegeven dit in de toekomst vaker te willen doen dan voor de crisis het geval was. Maar liefst een derde van de mensen die nu vergaderingen via het internet voert geeft aan dat ze dit willen blijven doen, ook als daar geen medische noodzaak meer voor is. Het is echter niet zo dat de meerderheid van de mensen denkt dat ze na de coronacrisis op deze voet door blijven gaan. De meerderheid van de ondervraagde Nederlanders zegt dat ze gewoon hetzelfde vervoer gaan gebruiken als dat ze voor de crisis deden. Of dit nou de trein of de auto of juist de fiets is. Het zal desalniettemin interessant zijn om in de gaten te houden hoe COVID-19 op de lange termijn de mobiliteit in Nederland zal beïnvloeden. Er zijn maar weinig experts die denken dat alles op precies dezelfde voet door zal gaan als voorheen.

Wilt u van uw auto af?

Wil je ondanks de crisis of juist door de crisis snel van je auto af? Staat je voertuig nu alleen maar stof te verzamelen bij je thuis en wil je hier liever cash voor vangen? Je kan dan vandaag nog je auto aanmelden bij Autoinkoopspecialist.nl. Hier krijg je snel het hoogste bod te horen. Wanneer je akkoord gaat met dit bod is de uiteindelijke verkoop snel rond. Andere voordelen die we onze klanten bieden zijn onder meer de volgende:

  • Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • Altijd binnen 24 uur het hoogste bod ontvangen
  • Gratis en vrijblijvend een bod op je auto
  • In heel het land actief

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media