Geen elektrische auto’s in top verkooplijsten januari

Een vreemd beeld voor de volgers van autonieuws en de autoverkoopcijfers: in januari 2020 staat er geen enkel volledig elektrische auto in de top tien. Dit terwijl bijvoorbeeld de Tesla Model 3 in heel 2018 de meest verkochte auto was in Nederland. Is de magie van elektrisch rijden uitgewerkt of is er iets anders aan de hand. Dit laatste blijkt het geval te zijn. Met name door de lage bijtellingsregeling van 2019, namelijk vier procent voor elektrische auto’s tot 50.000 euro, werden eigenlijk alle elektrische auto’s die begin dit jaar worden geleverd aan de klanten al in december 2019 op kenteken gezet en geregistreerd. Hierdoor leek het alsof er in december 2019 bizar veel elektrische auto’s werden verkocht terwijl die feitelijk pas begin 2020 echt afgeleverd gaan worden. Daar komt ook nog eens bij dat veel leasemaatschappijen en bedrijven er voor kiezen om hun niet-elektrische auto’s in januari 2020 in plaats van december 2019 op kenteken te zetten. Deze auto’s komen namelijk dan ‘uit 2020’ en wanneer ze later doorverkocht gaan worden staat dit natuurlijk beter dan 2019 als bouwjaar.

Groei elektrisch rijden zet gewoon door

Hoewel het dus even leek alsof de elektrische auto zijn opmars zag stranden is dit zeker niet het geval. Volgens experts kan het even duren voordat de elektrische voertuigen weer in de top van de verkooplijsten verschijnen omdat veel auto’s voor het eerste kwartaal van 2020 nog in 2019 op kenteken zijn gezet. Daarna zijn de verkooplijsten weer representatiever. Dit ondanks de strengere regels voor leaserijders. De bijtelling is namelijk vanaf 2020 niet 4% maar 8%, terwijl de maximale aanschafwaarde 5.000 euro omlaag is gegaan naar 45.000 euro. Daar staat tegenover dat er ook juist veel goedkopere elektrische auto’s zijn verschenen dit jaar. Bijvoorbeeld Opel en Peugeot zijn met elektrische auto’s op de proppen gekomen die niet veel meer dan 30.000 euro hoeven te kosten. Bovendien denken experts dat er een aankoopsubsidie voor particulieren aan zit te komen die aardig op kan lopen. Dat er nog meer mensen gaan kiezen voor elektrisch rijden in die nieuwe situatie lijkt een zekerheid.

Ook overstappen naar een elektrisch voertuig?

Wanneer je nu nog een auto hebt die op fossiele brandstoffen rond moet rijden is het wellicht tijd om over te stappen op elektrisch rijden. Indien u om deze, of om wat voor reden dan ook, van uw auto af wilt dan kan dit gelukkig erg eenvoudig via Autoinkoopspecialist.nl. Wij bieden iedereen onder meer deze voordelen:

  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Binnen 24 uur een bod krijgen
  • Snel de auto verkopen en cash ontvangen
  • Uitstekende service en snelle verkoop!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media