Europese productie auto’s komt vrijwel tot stilstand

De voortdenderende coronacrisis slaat ook diepe gaten in de auto industrie. Hoewel het natuurlijk niet uit kon blijven dat ook deze sector sterk geraakt zou worden is er in Europa de laatste weken een vrijwel complete stilstand in de productie van nieuwe auto’s gekomen. Onder meer BMW, Daimler, Ford, Toyota en VW legden de fabrieken plat. In Nederland is ook de autofabriek VDL Nedcar tot nader order gesloten. Hier werden in opdracht van het Duitse BMW onder meer de X1 en diverse modellen van Mini gebouwd. Bij deze Nederlandse autofabriek werken ongeveer 5.000 mensen die wel gewoon deels hun salaris moeten ontvangen. Hoe de autobouwer deze klap te boven gaat komen is natuurlijk de grote vraag. Dit gaat ook op voor alle andere autofabrieken in Europa die door COVID-19 geen of nauwelijks nog productie draaien. Hoewel er veel lokale maatregelen zijn getroffen door de overheden is het maar de vraag wat dit doet voor het grote plaatje. Voor de automerken zal het nog lang onzeker blijven hoe en wanneer ze weer kunnen beginnen met produceren. Natuurlijk is dan ook de vraag naar auto’s nog een groot vraagteken. Het zal zeker niet voor iedereen de eerste prioriteit zijn om na de crisis een nieuwe auto te kopen.

Ford legt wereldwijd fabrieken stil

Door de wereldwijde verspreiding van het virus en door de algeheel gekelderde vraag naar nieuwe auto’s heeft Ford niet alleen in Europa de fabrieken stilgelegd. Ook in de rest van de wereld, waaronder India, Thailand, Vietnam en Zuid-Afrika rollen er tijdelijk geen nieuwe auto’s uit de fabrieken van de Amerikaanse automaker. Dit is voorlopig voor onbepaalde tijd gedaan. Het is nog onduidelijk of ook de resterende fabrieken van Ford in bijvoorbeeld China, Mexico en Rusland stil komen te liggen. De topman van Volkswagen kondigde daarnaast deze week aan dat de fabrieken langer dan de eerst voorgenomen twee weken gesloten blijven. De winstverwachting van de Duitse autofabrikant is extreem onduidelijk, net zoals de natuurlijk de gehele status van de wereldeconomie na deze extreme gezondheidsrisico. Laten we hopen dat het zo snel mogelijk voorbij is zodat ook de automerken hun hoofd boven wat kunnen blijven houden.

Snel een auto verkopen?

Een auto verkopen is in deze onzekere tijd natuurlijk geen sinecure. Via Autoinkoopspecialist.nl kan dit normaliter wel enorm snel. Wanneer de crisis weer wat voorbij getrokken is staan we direct voor je klaar. Het hoogste bod op je auto ontvangen gebeurt al binnen 24 uur. Bovendien is het aanmelden van je auto gratis en vrijblijvend. Andere voordelen:

  • In heel het land actief
  • Snel cash voor je auto
  • Alle merken en modellen welkom

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media