Elektrische auto’s goedkoper door nieuwe subsidies

Hoewel steeds meer consumenten de voordelen van elektrische rijden zeker inzien, is de prijs voor velen nog een struikelblok. De gemiddelde elektrische auto is dan ook aanzienlijk duurder dan een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor. Om hier wat aan te doen en nog meer mensen te stimuleren om elektrisch te gaan rijden heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangekondigd met nieuwe subsidies te komen. Deze subsidies gaan zowel op voor zakelijke lease-rijders als voor particulieren en voor zowel occasions als voor nieuwe auto’s. Het voordeel is bovendien behoorlijk. Bij een nieuwe auto is de subsidie maximaal 4.000 euro terwijl er voor mensen die een tweedehands elektrisch voertuig kopen de subsidie op 2.500 euro is vastgesteld. Verstandig is bovendien dat deze subsidie niet in één keer wordt uitgegeven, maar dat het om een maandelijkse bijdrage gaat. Hierdoor is misbruik beter te voorkomen en zorgt het ervoor dat consumenten langere tijd van de voordelen kunnen genieten. Aangezien elektrisch rijden altijd al voordeliger is zullen de maandlasten met de subsidie helemaal laag uitvallen.

Elektrisch kopen en rijden nu echt goedkoper?

Het prijsverschil tussen elektrische auto’s en vergelijkbare auto’s met verbrandingsmotor is door de subsidie uiteraard gekrompen. Dit wil niet automatisch zeggen dat het aanschaffen van een elektrische auto voordeliger is. In veel gevallen, zoals bij de Opel e-Corsa en de normale Opel Corsa, is het verschil in aanschaf nu wel erg goed te overzien. De ruim 2.000 euro die je, dankzij de aanschafsubsidie, nog maar extra kwijt bent aan de elektrische versie zal voor veel mensen de investering waard zijn. Dit gaat ook op voor de nieuwe ID.3 van Volkswagen. Wanneer je een vergelijkbare VW Golf zou aanschaffen valt de ID.3 door de aanschafsubsidie 3.000 euro lager uit. Tel daar nog de voordelen van het niet hoeven tanken en de lagere kosten voor het onderhoud bij op en het kan zeker de moeite waard zijn om snel over te stappen op een elektrisch voertuig!

Van je auto met verbrandingsmotor af?

Auto’s met verbrandingsmotor zullen hoe dan ook op termijn uit het straatbeeld gaan verdwijnen. Het kan daarom handig zijn om nu alvast je benzine- of dieselauto van de hand te doen. Het beste adres om dit snel, veilig en voor de beste prijs te doen is Autoinkoopspecialist.nl. Hier krijgt iedereen binnen 24 uur het hoogste bod te horen. Wanneer je hiermee akkoord gaat is de verkoop snel rond! Andere voordelen die je graag aanbieden:

  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen
  • Alleen RDW-erkende bedrijven bieden op de auto’s
  • Alle merken en modellen welkom!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media