Drukte op Nederlandse wegen neemt weer toe

Door het vele thuiswerken en het sluiten van bijvoorbeeld de horeca was het lange tijd een stuk rustiger op de Nederlandse wegen. Nu de maatregelen langzaam weer soepeler worden ziet Rijkswaterstaat dat het weer drukker aan het worden is op het Nederlandse wegdek. Meer en meer mensen gaan weer naar kantoor of naar hun andersoortige gebruikelijke werkplek. Eerder was er maar een fractie van het normale verkeer te zien op de weg, maar nu staat de teller op ongeveer twee derde van de gebruikelijke drukte.

Bijzonder is wel dat er geen tot amper files zijn. Als er al een opstopping ontstaat dan komt dit door een ongeval of door pech van een vracht- of personenauto. Eerder was er tot wel zestig of zeventig procent minder verkeer waargenomen op diverse meetpunten in het land. Nu is dit alweer met dertig procent gestegen en dus nog maar dertig procent minder dan normaal het geval is. Het is grappig om te zien dat deze cijfers ongeveer een-op-een overeenkomen met het aantal thuiswerkenden. Eerder werkte ongeveer 56% van de mensen thuis en nu ligt dat aantal rond de 38%. Wat de invloed gaat zijn van het weer aan het werk gaan van mensen in contactberoepen zal volgende week bekend worden. De verwachting is dat de drukte snel toe zal nemen.

Autobranche heeft het nog steeds zwaar

Hoewel er weer meer mensen de Nederlandse snelwegen op gaan wil dit natuurlijk niet zeggen dat de autobranche ook direct weer op volle toeren draait. Praktisch elk automerk maakt melding van een fikse omzetdaling. In Duitsland werden er bijvoorbeeld ruim 60% minder nieuwe auto’s verkocht in april dan in deze zelfde maand een jaar eerder. In Nederland zijn ongeveer vergelijkbare cijfers te overleggen.

In China is er beter nieuws te melden. Daar gaat de verkoop van auto’s weer langzaam maar zeker richting het niveau dat voor de coronacrisis werd bereikt. Daar werden bijvoorbeeld in april alweer 1,4 miljoen auto’s verkocht. Dat is ten opzichte van april 2019 maar een daling van ruim 5%. In februari 2020 was, ter vergelijking, de verkoop van auto’s bijna 80% lager dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Snel van uw auto af?

Wilt u door de coronacrisis snel geld voor uw auto? Of is er een andere reden waarom u snel een auto wilt verkopen? Het is hoe dan ook mogelijk om direct te profiteren van de voordelen van Autoinkoopspecialist.nl. Elke merk en model is bij ons welkom en het aanmelden gaat bijzonder gemakkelijk. Iedereen ontvangt binnen 24 uur het hoogste bod en bij akkoord is de verkoop zomaar rond. Andere voordelen die we bieden zijn:

  • Gratis en vrijblijvende dienst
  • Hoogste bod ontvangen van RDW-erkende bedrijven
  • In heel het land actief!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media