Autoverkoop China stort in door COVID-19 virus

De economie in China heeft een flinke tik gekregen door het in Wuhan uitgebroken coronavirus COVID-19. Dat dit voor vrijwel alle bedrijfstakken opgaat blijkt ook uit de dramatische cijfers van de auto industrie in het megaland. China is tegenwoordig de grootste markt ter wereld voor personenauto’s, maar hier was in de eerste weken van februari weinig van te merken. In deze twee weken werden namelijk maar liefst 92% minder auto’s verkocht dan in dezelfde twee weken in 2019. Deze totale ineenstorting van de automarkt wordt in zijn geheel op het conto van het COVID-19 virus geschreven. In de eerste week van februari was de daling van de verkoop overigens het sterkste. Toen werd maar 4% van het aantal auto’s verkocht als in dezelfde week vorig jaar. Gelukkig is er wel goede hoop dat de auto industrie weer aan gaat trekken in de komende periode. Dit komt onder meer omdat veel fabrieken weer open gaan. Zo heeft Tesla laten weten dat ze weer gaan produceren en zijn ook andere automerken weer overgegaan tot de orde van de dag.

Grote verliezen voor veel automerken door corona-uitbraak

De coronavirus variant COVID-19 heeft er mede voor gezorgd dat veel automerken een winstwaarschuwing hebben afgegeven. Voor onder meer General Motors is China één van de allerbelangrijkste afzetmarkten wereldwijd. Door de ineenstorting van de verkoop aldaar ligt het niet in de lijn der verwachting dat GM dit jaar nog winst kan gaan maken. Er wordt nu al gesproken over een verlies van ruim 900 miljoen euro voor het Amerikaanse automerk Ford. Dit komt overigens niet alleen door de gekelderde verkoop in de laatste weken, maar ook omdat de toevoer van producten sterk gehinderd is door de uitbraak van de griepvariant. Deze toevoerproblemen zullen naar verwachting nog lang doorwerken, ook al gaan de fabrieken nu weer open en zal waarschijnlijk de autoverkoop ook wel weer aantrekken in de komende periode.

Gemakkelijk en snel auto verkopen?

Via verkoop websites je auto van de hand doen kan voor veel gedoe en stress zorgen. Je moet vaak lang wachten op een goed bod en dan nog hopen dat de koper ook daadwerkelijk op komt dagen en het geld op tafel wil leggen. Een veel eenvoudigere en snellere manier om cash voor je auto te krijgen is door de verkoop via Autoinkoopspecialist.nl te regelen. Hier kun je onder meer deze voordelen verwachten:

  • 24/7 aanmelden auto mogelijk
  • Altijd binnen 24 uur het hoogste bod ontvangen
  • Gratis en vrijblijvende service
  • Alleen verkoop aan RDW-erkende autobedrijven

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media