Autodelen krijgt stimulans vanuit overheid

In veel landen krijgt het autodelen aan aardig voet aan de grond. In Nederland gaat dit ook de goede kant op, maar volgens de overheid gaat dit niet snel genoeg. Er is daarom door minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen een akkoord gesloten met twintig kleinere plattelandsgemeenten in heel Nederland. Ze hebben afgesproken om het gebruiken van deelauto’s te promoten en actief te stimuleren. Dit om er hopelijk voor te zorgen dat het aantal gebruikers van gedeelde auto’s in 2021 op 700.000 mensen ligt in Nederland. Momenteel maken ongeveer 500.000 mensen wel eens gebruik van deelauto’s. Eén van de voornaamste redenen die door de minister werd genoemd was het oplossen van parkeerproblematiek. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een hoop andere redenen die het gebruiken van deelauto’s tot een mooie middenweg vormen. Het is echter zo dat de gemiddelde auto 23 van de 24 uur op een dag stil staat. In die periode nemen ze vaak een (openbare) parkeerplek in beslag. Dit terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig is wanneer een auto op een functionele manier wordt gebruikt door meerdere mensen. Dat autodelen veel andere voordelen heeft mag bovendien ook duidelijk zijn.

Autodelen zorgt voor minder uitstoot en betere bereikbaarheid

Door meer gebruik te maken van autodelen zullen minder auto’s te hoeven worden gemaakt. Dit zorgt voor minder uitstoot en voor minder gebruik van andere grondstoffen. De luchtkwaliteit zal hierdoor uiteindelijk beter worden. Het is daarnaast belangrijk dat vooral de plattelandsgemeenten een betere bereikbaarheid hebben. Voor veel mensen is het OV geen voldoende goede oplossing om van A naar B te komen terwijl het zelf aanschaffen van een auto eigenlijk ook niet nodig is. In dat soort gevallen kan autodelen dé oplossing zijn en ervoor zorgen dat mensen snel en goedkoop op de plek van bestemming komen. Om te zorgen dat meer mensen voor een deelauto kiezen hebben de overheden afgesproken dit goedkoper te maken en ook het bedrijfsleven erbij te betrekken. Daarnaast moet het voor mensen die net een rijbewijs hebben gehaald helemaal gratis worden.

Ook overstappen op deelauto’s?

Wanneer u ook over wilt stappen op deelauto’s of om andere redenen geen auto meer wilt hebben is het eenvoudig om via Autoinkoopspecialist.nl uw auto te verkopen. Hier krijgt elk merk en elk model binnen 24 uur het hoogste bod te horen. Daarna kan de definitieve verkoop zomaar rond zijn! Andere voordelen die wij bieden zijn onder andere:

  • Alleen RDW-erkende bedrijven kunnen bieden
  • In heel het land actief
  • Gratis en vrijblijvend een bod ontvangen!

Deel dit bericht

[ssbl]

Volg ons op social media